Deze tuin is gerealiseerd in 2017,

Ontwerp en aanleg werd uitgevoerd door John Laridon.

De Paleistuin heeft een ware transformatie ondergaan. Het tuinontwerp en de aanleg ervan is gecoördineerd door de Belgische tuinontwerper John Laridon.
Voor zijn hoveniersbedrijf, Tuinen met gevoel, is deze opdracht dan ook een kroon op het werk!

Met zijn medewerkers is een prachtige tuin gecreëerd om in te kuieren en waar men van een kop koffie kan genieten op het terras van de Theesalon.

Hans Wiemers van Wiemers Lichtadvies heeft de gehele tuin uitgelicht met subtiele LED armaturen; welke een mooi warm welkom geven tijdens de donkere avonduren. Daardoor wordt de aandacht van voorbijgangers op de Groeneweg automatisch naar de Paleistuin
en de historische museumpanden toegetrokken. Door de nieuwe tuiningang aan de Groeneweg wordt men als het ware uitgenodigd om de tuin te bezoeken.

De plataan en rode beuk zijn blikvangers en een herinnering aan de vroegere tuin. De grote taxus- en buxusbollen zorgen voor het nodige groen in de winter zodat de uitstraling het gehele jaar levendig blijft.
Het uitwaaierende bladerdek van de meerstammige krentenbomen zorgen voor volume in de tuin en voor de nodige luwte.

De wandelpaden, die bestaan uit warmkleurige stenen van gebakken waalformaat in visgraatverband, zorgt voor een prettige wandelbeleving. Zowel de paden als de terrassen zijn rolstoelvriendelijk.
Het ruime terras bij de Theesalon en de diverse zitgelegenheden elders in de tuin zorgen voor de nodige rustpunten.

WhatsApp chat